Heykel Bölümü Öğrencilerimiz Uluslararası Heykel Çalıştayında

11 Kas

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü ile Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 7. İzmir Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katıldı.

Öğrencilerimiz; Muhammet Özçelik, Yiğit Türüdü ve Ahmet Aydın’ın asistan olarak katıldığı çalıştayda, farklı ülkelerden heykel sanatçıları ile birlikte İzmir şehrinin açık alanlarına yerleşecek heykellerin üretimleri çalıştay sürecinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, kent ölçeğinde mermer, metal gibi farklı malzemelerle çalışma deneyimlerini geliştirmenin yanı sıra uluslararası bir organizasyonda yer alarak önemli tecrübe kazandılar.

Üniversitemiz Heykel bölümü öğrencilerinin, özellikle son dönemlerinde bu tür etkinliklere katılımlarının sürekli hale getirilerek ulusal ve uluslararası sanatsal deneyimlerinin ve ilişkilerinin güçlendirilmesi bölümün amaçları içerisinde yer alıyor. Gelecek yıllarda benzer etkinliklere katılımların, Üniversitemizin ve Heykel Bölümü’nün bilinirliğine ve eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlaması hedefleniyor.