FAKÜLTEMİZ DÜS 2020 SIRALAMASINDA İLK 3’E GİRDİ

10 Mar

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından yayımlanan akademik teşvik bazlı “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması”nda (DÜS 2020), Üniversitemiz ilk 50 içerisinde, Teknoloji Fakültemiz ikinci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

DÜS 2020, Akademik Teşvik Yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinin performanslarını; "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırılarak sıralamaktadır.

Puanlamalar sonucu hazırlanan sıralamada Üniversitemiz, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 123 üniversite arasında 36. sıra ile yine ilk 50 içerisinde yer alırken “Mimarlık / Mimarlık ve Tasarım / Sanat Tasarım Sıralaması”nda;  sıralamada yer alan 10 fakülte arasından Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz ilk üçe girme başarısı gösterdi.