Öğretim Üyemizden “Sıfır ile Sıfır Arasında” Başlıklı Kişisel Sergi

16 Kas

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suzan Tepe Yılmaz’a ait “Sıfır ile Sıfır Arasında” başlıklı kişisel sergi, Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına; Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, davetli konuklar, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katılım sağladı.  Yrd. Doç. Dr. Suzan Tepe Yılmaz’ın başarıyla oluşturduğu eserler, ziyaretçiler tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi.

“Sıfır ile Sıfır Arasında” başlıklı sergi ile ilgili Yrd. Doç. Dr. Suzan Tepe Yılmaz, “Zaman=Yaşam, iki bilinmez olan doğum ve ölüm arasında tanımlayabildiğimiz bir aralıktır. Bu aralık üzerine düşünmek, çoğunlukla göz ardı edilir. Düşünen akla yok olma fikri ağır gelir her nedense. Oysa ki kendi olma halidir anlam yaratan. Friedrich Nietzsche'nin üst insanı, birey olma cesareti gösterendir: Düşündüğünü söyleyen ve uygulayan, ne istediğini, yaptıklarının ne için olduğunu bilen bir kendi. Ancak zaman zaman bırakırız her şeyi kendi haline, hiçbir şey yokmuş gibi. Seyredildiğimizi düşünen seyirciler oluruz, sebepleri değişen. Farkındaysak bu durumun, suçluluk duyarız, hatta suçlu oluruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

“Sıfır ile Sıfır Arasında” başlıklı kişisel sergi, 14 Kasım-5 Aralık 2017 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.