Üniversitemiz Öğretim Üyesi Bulgaristan’daki Söyleşiye Katıldı

28 Ara

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, Bulgaristan’ın Sofya Kentinde düzenlenen “Canlılığın Sınırında”  adlı seçkide söyleşi gerçekleştirdi.

Sanatçının bulunduğu coğrafya ve gezegenin sorunlarına duyarlılığını odağa alan Videoist, "Canlılığın Sınırında" seçkisi ile karşımıza çıkıyor. Seçki; videonun sanatsal olanın dökümantasyonuna yönelik boyutları ile performatif veya kurgusal imgenin iç içe geçtiği, doğaya, ekosisteme ve insan merkezci gezegene odaklanmış, çalışmalardan oluşuyor. Seçkide 11 sanatçı yer alıyor. Seçkinin ilk durağı Bulgaristan'ın Sofya kentiydi. Gösterim sonrasında Credo Bonum Sanat Galerisi’nde düzenlenen programda, Videoist video insiyatifi adına Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, Hülya Özdemir ve Aica Derneği Türkiye Başkanı Sanat Tarihçi ve Küratör Fırat Arapoğlu "Videoist Seçkisi ve Video Sanatı"  ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

Videoist "Canlılığın Sınırında" seçkisinin ikinci durağı, 2018 Ocak ayında Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki Corridor Project Space'de yer alacak.