Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü “Film Gösterim Etkinliği ve Türkiye’de Film Üretimi Paneli

14 Ara

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından ilk kez düzenlenen “Film Gösterim Etkinliği ve Türkiye’de Film Üretimi Paneli” 11 Aralık 2019 Çarşamba günü İstiklal Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk kısmında, Radyo Sinema ve Televizyon bölümünün öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selma Köksal’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Fikret Bey” ve “Çarpışma” isimli filmlerin yanı sıra, Doç. Dr. Serdar Yılmaz’ın yazıp yönettiği “Su Birikintisi” isimli filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Film gösterimlerinin ardından etkinliğin ikinci kısmı olan “Türkiye’de Film Tasarımı ve Üretimi” isimli panel gerçekleştirildi. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümün öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, Prof. Dr. Ayla Kanbur, Prof. Dr. Selma Köksal, Doç. Dr. Serdar Yılmaz, Doç. Dr. Fatma Gürses ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emrah Erkanı’nın katılımıyla gerçekleştirilen panelde; Türkiye’de film tasarımı ve üretimine dair konular tartışıldı.

Panelin son bölümünde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri, gösterimi gerçekleştirilen filmlere ve sinemaya dair merak ettikleri soruları öğretim üyelerine yöneltme olanağı buldu. Program sonunda etkinliği gerçekleştiren Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünün öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.