SERGİ - YANLIŞ İŞLER - Yrd. Doç. Dr. Seniha Ünay Selçuk

15 Kas

17-29 Kasım 2017 tarihleri arasında, Fakültemiz Resim Bölümü Öğretim Üyesi,

Yrd. Doç. Dr. Seniha ÜNAY SELÇUK’un “Yanlış İşler” adlı kişisel sergisi Ankara Tosca Art&Design’da izleyicisi ile buluşacak.

Açılış : 17 Kasım 2017, saat 19:00

Sergi Manifestosu

“Yaşamamış olmayı tercih edeceğimiz birçok olayın acımasızca yüzümüze çarptığı, gözümüze sokulduğu bir sürecin çizimleridir “Yanlış İşler”. Yanlış İşler’de gözlerim bağlı halde çizdiğim, başkasının seçimiyle önüme getirilmiş ve benim sadece dokunarak hissedebildiğim nesneler; bize dayatılan, ayrıntılarına kadar tahmin ettiğimiz ama ne olduğu hakkında kesin bir sonuca varamadığımız birçok gerçeği temsil ediyor.

Bu nesneler; rotasız, başına buyruk, sınırları birbirine karışmış, ekseni kaymış çizgilerden oluşuyor. Böylelikle, kişisel bir arzunun –ezber bozmanın- ruhuna erişiyor.”

(Seniha Ünay Selçuk, Kasım 2015)

-----------

“Yanlış İşler’in nesne çizimleri sürecin de devamı niteliğinde ikinci bir kez merkeze alınıyor. Başına buyruk, sınırları birbirine karışmış çizgilerden oluşan nesneler; bu sefer tarafımca ısrarla göze sokulmak üzere üç boyutlu hale getiriliyor. Kendi yanlışımın doğrusunu temsil için işe koyuluyor.” (Seniha Ünay Selçuk, Mart 2017)