MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

26 Ara

Mimarlık bölümleri LİSANS 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile YÜKSEK LİSANS öğrencilerine duyurulur !!!

UTİB “9. TÜRKİYE EV TEKSTİLİ TASARIM YARIŞMASI”

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB)” tarafından “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)” koordinatörlüğü ve “T.C. Ticaret Bakanlığı” desteği ile düzenlenen ev tekstili ürünlerine yönelik bir tasarım yarışmasıdır.

Yarışma hakkında bilgi ve şartnameye şu adresten ulaşabilirsiniz:  https://evtekstiliyarismasi.com/

1) Nakit Ödüller:

BirinciİkinciÜçüncü
10.000 TL7.500 TL5.000 TL

2) Yurtdışı Eğitim İmkanı

Yurt Dışı Tasarım Bursu

2008 / 2 Tasarım desteği kapsamında T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilmekte olan yurt dışı okullarda tasarım bursu için yarışma bitiminden itibaren dereceye giren tasarımcıların başvuruları için bilgilendirme ayrıca yapılacak olup, talep edilen evraklar 2008/2 sayılı Tebliğ çerçevesinde değerlendirilmek üzere T.C. Ticaret Bakanlığı’na gönderilecektir.

2008/2 Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde proje sahibi en fazla iki yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinde eğitime gönderilebilecek olup, eğitim giderleri ve bu döneme ilişkin yaşam giderleri söz konusu Tebliğ çerçevesinde karşılanacaktır.
– Anılan seçim işlemine yönelik nihai kararı verecek merci T.C. Ticaret Bakanlığıdır.
– Seçilecek tasarımcıların uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinin gerektirdiği öğrenci kabul koşullarını sağlaması gerekmektedir.
– T.C. vatandaşı olma şartı aranmaktadır.
– Yurtdışı eğitim bursundan faydalanmak isteyen tasarımcıların ödül töreni bitiminden itibaren en geç 2 yıl içinde başvuruda bulunmuş ve dosyasının incelenerek Bakanlığa iletilmiş olması gerekmektedir.
– Burstan faydalanacak proje sahiplerinden, UTİB tarafından belirlenecek konulara ilişkin sunum, rapor vb. talep edilebilecektir.

3) Online İngilizce Eğitimi
UTİB tarafından yarışma finalisti olan 3 kişiye online İngilizce eğitim hakkı sağlanacaktır.

4) Staj İmkanı
UTİB tarafından yarışma finalisti olan 3 kişiye staj imkanı sağlanacaktır.

5) Tasarım Tescil İmkanı
Orbis Vista firması tarafından yarışma finalisti olan 3 kişiye tasarım tescil fırsatı sağlanacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın ilanı:4 Aralık 2018