İletişim Fakülteleri’nin Durumu Değerlendirildi

22 Ara

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, Kocaeli’nde düzenlenen Kavramsal, Kuramsal ve Kurumsal Boyutlarıyla İletişim Bilimi Çalıştayı”na katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği programın genel koordinatörlüğünü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık yaptı.

Türkiye’de eğitim veren İletişim Fakülteleri’nin problemleri ve mevcut durumunun değerlendirildiği çalıştaya, Düzce Üniversitesi’nin yanı sıra, Marmara, Kocaeli, Selçuk, Atatürk, Anadolu, Erciyes, Bolu Abant İzzet Baysal, İbn Haldun ve İstanbul Ayvansaray Üniversitelerinin öğretim üyeleri ile sektör temsilcileri katılım sağladı.

İletişim biliminin kavşak mı, disiplinler arası mı olduğu sorunsalının ele alındığı etkinlikte, iletişim bilimine yönelik kurumsal yapılar masaya yatırılarak, iletişim fakültelerinin bölümü, anabilim dalı ve bilim dallarının yeniden organize edilmesine yönelik konular ele alındı.